Perszeusz

Medúsza feje levágva, Androméda királylány megmentve

A Himnuszt megírtad?

2020. január 16. 22:55 - Ulomenen

- buzi-e vagy?

 

„Ölellek véghetetlen szerelemmel, mint mátkád ölelni soha sem foghat – ez a szív nem a lyánykájé"

Kölcsey Ferenc



Mindenki- még ha nemheteró is- nyugodtan értelmezhet úgy egy verset, versrészletet, sort, ahogyan csak tetszik.... Ugyanis teljesen mindegy, hogy Kölcsey Ferenc "buzi-e" volt, vagy sem!

"Igen" vagy "nem" végeredménye ennek a kérdésnek nem cáfol semmit és nem bizonyít semmit a ma olyan divatos, nemheteroszexuálisokkal kapcsolatos kérdésekben (sem), mint házasság, örökbefogadás, felvonulás jogossága vagy nem jogossága, vagy zusammen a nemheterók megítélése.
Azaz egy dolgot mindenképpen: semmi szükség a nemi identitás hangos, nyilvánvaló és erőszakos kiteregetésére ahhoz, hogy alkotó, megbecsült, értékes tagja legyen valaki a társadalomnak, amibe született és amiben él. Igazán kár Kölcsey-t (is) megpróbálni felhasználni buzipropagandának.


Érdemesebb lenne inkább a Coca-Cola-nál maradni.

 

kolcsey.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://perszeusz.blog.hu/api/trackback/id/tr7715413314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása