Perszeusz

Medúsza feje levágva, Androméda királylány megmentve

Ki a magyar?

2019. január 13. 14:14 - Ulomenen

- avagy egy világpolgár vallomása

 

"...ügyeskedhet, nem fog a macska
egyszerre kint s bent egeret.

József Attila: Eszmélet

 

Néhány nappal ezelőtt megjelent egy írás a Magyar Hang nevű portálon, amely magát ekképpen aposztrofálja: "A túlélő magazin". Hogy pontosan mit akarnak túlélni, az nem világos, mindenesetre akik mondjuk a Bear Grylls- féle "hogyan igyuk meg a vizeletünket PET- palackból" és  "hogyan keljünk át hősiesen egy szakadékon, amit meg is lehet kerülni"  túlélési módszerek alapos leírására számítanak, azok bizony csalódni fognak. 

A neves orgánum néhány napja jelentetett meg egy írást "Mi nem vagyunk magyarok?" címmel. Értéke annyi, hogy állatorvosi lóként magán viseli az összes olyan jegyet és betegséget, melyek egészen pontosan mutatják, hol is tart ma a baloldali "értelmiség"  és miként látják magukat, illetve minket, magyarokat. Mindenesetre nézzünk néhány érdekfeszítő részletet.

Cikkírónk először Ady "Én nem vagyok magyar?" c. versének keletkezéstörténetét írja le- analógiája mintegy előrevetíti az ítéletet is a CEU-t elüldöző magyar kormányról. Majd így folytatja:

"Idén december 3-án – miután a magyar kormány az után sem írta alá a megállapodást New York állammal az egyetem működéséről, hogy az minden öncélú feltételét teljesítette – a CEU bejelentette, Bécsbe költözik...a kabinet...hangsúlyozta ..., hogy a Közép-európai Egyetem „idegen érdekeket szolgál”, a lakájmédia pedig rendszeresen írt az „áltudomány” gender szakon oktatott „genderideológia szörnyszüleményeiről”. 

A "minden öncélú feltétel" nem más, mint a külföldi egyetemekkel szemben Európában éppúgy, mint az USA- ban joggal támasztott alapvető elvárás, miszerint akkor adhatnak külföldi diplomát a befogadó országban, ha az anyaországban rendelkeznek létező egyetemmel. Szerzőnk nyilván fordítva ül a lovon, hiszen szerinte egy nemzet kormánya semmiképp sem szólhat bele abba, kik, mit és milyen jogcímen oktatnak és adnak diplomát az országban, melyet az adott kabinet kormányoz. Akkor ki mondja meg? Nyilvánvalóan a nemlétező külföldi anyaegyetem. Vagy bárki.

Hogy a CEU nem szolgál magyar érdekeket, a feminizmus és a genderideológia oktatásával pedig nem szolgál  normális emberi érdekeket, az elég egyértelmű. Az elsőre a legárulkodóbb jel, hogy semmilyen szinten sem voltak hajlandóak komolyan venni az egyetemüket befogadó ország törvényeit, a jogszerű működésükhöz szükséges feltételt- melyet más külföldi egyetemek gond nélkül teljesítettek-, miszerint rendelkezzenek az anyaországban is kampusszal. A fennálló helyzetet a liberális baloldaltól megszokott módszerrel kívánták megoldani: notórius hazudozással. Mivel ez nem jött be, ők szidják Magyarországot, hogy miért is nem hiszi el, pedig becsszóra... 

Az emlegetett genderideológia valóban áltudomány, ezt minden józanul gondolkodó ember megérti- itt, kelet-Európában még mindenképp- , bárki, aki normális ésszel gondolkodik arról, mennyire tudomány az identitászavar ráerőltetése a normális többségre. Bővebben erről ide kattintva.

 

"A CEU elküldése nem csak ezért megbocsáthatatlan bűn. Az egyetem száműzésével a kormány a világ elitjébe tartozó magyar értelmiséget zárta ki a saját hazájából."

És valóban. A kormány az "elit" kizárásakor - ó, irgalom atyja, ne hagyj el- még a kulcsot is ráfordította utánuk. Sőt, az összes határátkelőt bedeszkázta. A cikkíró értelmiség- fogalma pedig roppant széleslátókörű és alapos: szerinte értelmiség az, aki a CEU- n tanult. Vagy oktatott. Tertium non datur. Ezeknek magukat a világ elitjébe tartozónak gondolni épp akkora tévedés, mint amekkorát az a bizonyos szerelmre vágyó sün követett el, aki elnézést kért, majd lemászott a drótkeféről. 

 

"Nekünk a CEU bástya volt Magyarországon, az egyetlen hely az országban, ahol az általunk megszokott színvonalon oktattak."

Bár nem számítottam rá, de megvan a cikk egyetlen mondata, mellyel maradéktalanul egyet kell értenem! A liberális- feminista dogmáktól agymosott, nemzet-, család-  és férfiellenes, zavaros ideológiák oktatása olyan színvonalat képvisel, mely jól mutatja egyúttal azoknak a színvonalát is, akik ezeket tanulni kívánják.

 

"A CEU-t nemcsak saját diákjai használták, hanem a teljes magyar elit, amelyet ez az intézmény kötött össze a világ elitjével: könyvtárával, valamint világhírű előadók meghívásával nemzetközi szintű platformot biztosított a magyar kutatók számára. " 

Tegyük hozzá, hogy teljes magyar baloldali elit, ami azért nem ugyanaz, főleg, ha belegondolunk, kikből is áll a nevezett csoport. De már megint elfelejtettem, az értelmiségi elit per definitionem csakis baloldali lehet.

 

"A Fidesz bukása után a korrupt politikusokat börtönbe lehet küldeni, az általuk ellopott pénzt vissza lehet venni, az embereket is meg lehet tanítani arra, hogy nem kell reszketni a menekültektől,"

Na igen, a már megszokott szöveg. A három választás során is elsöprő többséget aratott Fidesz-t meg kell buktatni, hiszen a magyar szavazók demokratikus úton választották meg őket újra és újra, ez pedig tűrhetetlen! Az ostoba, xenofób, fasiszta és előítéletes magyarokat pedig, akik nem akarnak segélyt és sharia-t követelő, a kereszténységet és az európaiakat lenéző és nyíltan fenyegető, nőkkel erőszakoskodó, von Haus aus terrorcselekményekre képes "menekülteket" maguk közé, meg kell tanítani arra, hogy szeressék ezeket a derék embereket. Mennyire árulkodó kifejezés: megtanítani. És ez a nemes feladat is természetesen rájuk hárul, ez is a világszínvonalú értelmiségi elit vállát nyomja, ami pedig már amúgy is roskadozik a saját szellemi és erkölcsi nagysága terhétől. 

 

"...de Magyarország intellektuális életét visszahelyezni a nemzetközi vérkeringésbe nagy presztízsű intézmények nélkül lehetetlen lesz. Budapest nagyrészt a CEU-nak köszönhetően volt metropolisz, a magyarországi értelmiség egy jelentős része pedig a Közép-európai Egyetemen keresztül tudott itthonról kozmopolita lenni. "

Köztudott, hogy Budapest csakis 1991, azaz a CEU alapítása óta világváros. Már látom lelki szemeim előtt, hogy  annak elköltözésével pedig egycsapásra megváltozik fővárosunk képe: a világszínvonalú értelmiségi elit által elkerült és megvetett szellemvárossá változik majd, ahol szélfútta utcákon vad, fasiszta hordák pörköltszaftos szájjal erőszakolják meg a nőket és verik a migránsokat. Budapest nemcsak elhalványodik a világtérképeken, de egyúttal sáros, koszos, provinciális zsákfalu is lesz. Természetesen, mint tudjuk, mindkét irányból.

A "magyarországi értelmiség jelentős része" - mivel a magyar diplomát is adó Közép- európai Egyetem ezután is működni fog, hiszen csak az amerikai akkreditálású képzés költözik Bécsbe- továbbra is képes lesz majd "itthonról kozmopolita lenni". És a cikkíróval együtt ők sem fognak azzal foglalkozni, hogy ez micsoda logikai ellentmondás. A kozmopolita, azaz világpolgár ugyanis arról ismerszik meg, hogy nem kötődik egy konkrét hazához, hanem a nemzete érdekei elé az egész emberiség érdekeit helyezi, bármit is jelentsen ez. Legtöbbször egyébként nem mást, mint a nevezett világpolgár saját érdekeit. Régebben ezt hazaárulónak is hívták, de lássuk be, a kozmopolita sokkal szebben hangzik. Vagy ahogy laza erkölcsű ifjú hölgyekre szokták mondani:  nem kurva, csak érdeklődő.

 

"A Fidesz már nemcsak a menekülteket szorítja ki Magyarországról, hanem az ország szellemi elitjét is. ...Szerencsére viszont már Ady Endre is nagyon jól tudta, hogy ezt a kérdést nem „habzó-szájúak”, „magyarkodók” és „ködevők” fogják eldönteni....Továbbra is kozmopolitaként és magyarként fogunk gondolkodni, kutatni és kritizálni. Csak ezentúl nem Magyarországon."

Szerzőnknek ugyanaz a baja, mint a liberális értelmiség nagy részének: miközben nyilvánvalóan lenézi, mucsai fasiszta bunkóknak, jobb esetben is tanítandó ostobáknak tartja a magyarokat, elvárja, hogy azok felnézzenek rá, mint elérhetetlen magasságban lebegő, az igazságot és bölcsességet egyedül birtokló "elit"-re. Magyarságára hivatkozik, köpenyként használja, miközben olyan eszmék híve, melyek Magyarország (és Európa) vesztét okozhatják. Fából vaskarikát eszkábálva úgy kozmopolita, hogy közben ő akar az igazi magyar mintapéldánya lenni.

A nemzetszeretettel és magyarsággal a kozmopolitizmus nem összeegyeztethető fogalom. Egy fenékkel két lovat, ugyebár. Kórkép ez a cikk, annak a hazug ideának a kórképe, miszerint magyar az, aki képes magyarul beszélni és magyarul írni. 

Nem tudja, honnan is tudná, hogy mindezek mellé még magyarul is kell gondolkodni és magyarul is kell érezni. 

 

ceu.jpg

A képen a CEU USA- beli kampusza látható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://perszeusz.blog.hu/api/trackback/id/tr7614559416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása