Perszeusz

Medúsza feje levágva, Androméda királylány megmentve

Nézzünk a dolgok fenekére...

2019. július 29. 15:16 - Ulomenen

de nehogy hozzáérjünk!

 

"Az élethez kétségtelenül kell bizonyos emberi méltóság és fegyelmezettség, és az is, hogy az ember normálisan reagáljon arra, ami éri, mindig tudva, mi igazán baj és mi csak bosszúság."

Szabó Magda

 

Kenderesi Tamás úszót szexuális zaklatással vádolják Dél- Koreában. Ő elismeri, hogy valóban hozzáért az őt vádoló lányhoz egy szórakozóhelyen, ám a zaklatás vádját tagadja. Természetesen a feminista liberális baloldal unisono rákezdett a szokásos mantrára a nők elnyomott helyzetéről, nemierőszak- kultúráról, szóval a szokásos. 

Ne fogjuk meg annak a fenekét, aki ezt nem szeretné, ez egyértelmű. Az már más kérdés, hogy még engedélyt sem kérhetünk rá: sok országban az is szexuális zaklatásnak minősül, ha udvariasan megkérdeznénk egy nőtől, megengedi-e, hogy megfogjuk a fenekét. Egyvalamit szögezzünk le: ha valakinek egyszer megfogjuk a fenekét, az nem zaklatás.

Zaklatás Btk. 222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja....

A probléma itt az arányossággal van. Vajon megérdemel bárki letartóztatást, nemzetközi meghurcolást egy fenékfogás miatt? Nem, nem érdemel meg. Akkor milyen büntetés jár ilyesmiért? Szerintem a bíróságtól semmilyen. A kialakult szokásjog alapján egy (nem túl erős, jelzésértékű) pofon jár érte cserébe. Vagy jelen esetben, mivel egy szórakozóhely táncos alkalmazottjával történt az eset, a hely biztonsági őrei még kidobják és kész. 

Ha viszont valaki szerint egy szórakozóhelyen történő fenékfogást elkövető személy megérdemel ekkora hisztit, letartóztatást, hírverést és meghurcolást, annak van egy kérdésem:

Mit érdemel akkor az, aki egy másik személyt nyilvánosan, nagy tömeg és tévékamerák előtt akarata ellenére megpróbál megcsókolni? 


Vegyük figyelembe, hogy a csók:


1. többezer, a tv miatt többmillió ember előtt történt, nem egy félsötét szórakozóhelyen, így jóval megalázóbb
2. a csók sokkal intimebb dolog, így jobban megsérti a másik ember magánszféráját, mint egy fenékfogás
3. a csóknak van egészségügyi kockázata is a megcsókolt személyre nézve, a fenékfogásnak nincsen

Ha konkrét példa kell ez utóbbi szexuális zaklatásra, akkor elég Victoria McRae esetére gondolni, aki akarata ellenére csókolta volna szájon Harry herceget.

Vagy az más elbírálás alá esik?

 

Update:

Időközben Brad Pittet szájoncsókolta Lena Dunham, szintén nagy nyilvánosság és kamerák előtt- és szintén nem követelték a hölgy letartóztatását szexuális zaklatás miatt. Úgy tűnik, vannak dolgok, amiket csak a nőknek szabad.

Gondolom, a sokat emlegetett egyenlőség jegyében.

ass_touch.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://perszeusz.blog.hu/api/trackback/id/tr5214985276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása