Perszeusz

Medúsza feje levágva, Androméda királylány megmentve

Az M3-as baleset margójára

2019. január 04. 19:13 - Ulomenen

- avagy játsszunk „Ki a hibás”- t!

  

„Ha a gyerekkor arról szól, hogy megtanulunk élni, akkor a felnőttkor arról, hogy megtanulunk meghalni.”

Stephen King- Christine 

 

Mint köztudomású, cserbenhagyásos gázolás történt január 2-án hajnalban az M3-as autópályán. Egy 26 éves fiatal nőt ütöttek el, a cselekménnyel egy 20 éves fiatal férfit gyanúsítanak.  Eddig a hír veleje, azonban néhány plusz információval máris másképp néz ki a dolog, azaz kezdhetjük az áldozathibáztatást…

Az, hogy a Tankcsapda együttes gitárosa hívta meg a koncertjükre a lányt, majd ugyanő találta meg a tetemét a baleset után, ez – noha furcsa egybeesés- jelenleg nem a legérdekesebb információ az esetről. Azt már annál inkább, hogy az áldozatot is szállító gépkocsit a lány barátja vezette és a pár állítólag komolyan összeveszett, a férfi félreállt, hogy megbeszéljék a dolgot, mire a lány, aki ittas is volt, dühös is, kikapta a slusszkulcsot, majd kiszállt az autóból és bezárta oda a barátját. Ezután nekiindult az autópályának…

Hogy a másik ember szabad mozgásban való korlátozása nem szép dolog, megugye bűncselekmény is, továbbá az autópályán tilos gyalogosan közlekedni, ez mindenki számára egyértelmű. Mindenkinek- kivéve ennek a nőnek, aki az adott helyzetben úgy vélte, amit tesz, az a lehető legjobb és neki azt szabad. Vagy legalább is lehet.

És valóban, megtanulhattuk, hogy a mai világban a liberális agymosástól elhülyült fiatal nők megszokták, hogy nekik mindent szabad. Mindent is. Azonban bezárni egy férfit az autóba és otthagyni, majd nekiindulni gyalogszerrel az autópályának, ahol a 120-130 km/h- val suhanó járművek vezetői nem számítanak és nem is számíthatnak gyalogosra, ez már a hihetetlenség határát súrolja. Abban is biztosak lehetünk, hogy a lány barátja, ha ugye lehetősége lett volna, vitát félretéve rohan, hogy a nőt levigye az úttestről. Akár erőszakkal is! Ami ugye csúnya dolog a nőkkel szemben.

A gázoló- 20 éves fiatalember- nem tehetett a lány haláláról. Arról igen, hogy nem állt meg segítségnyújtás céljából, ezért felelni is fog a törvény előtt. Kötelessége lett volna, és hogy mégsem tette, az egyértelműen a sokknak tudható be, valószínűleg nem az járt a fejében, hogy „Mi volt ez? Jaa, csak egy nő, azért meg nem érdemes megállni.” Szörnyű érzés lehet rádöbbeni, hogy önhibáján kívül ugyan, ám egy másik ember halálát okozta. Az áldozat édesanyja ezt nyilatkozta: „nem haragszom arra a fiatalemberre, egyszerűen rosszkor volt rossz helyen.

Az áldozat saját magát keverte bajba a viselkedésével, ez egyértelmű, saját magára nem számíthatott, nem volt abban az állapotban. Felmerülhet a kérdés, hogy ki menthette volna meg a lányt? Egy férfi, természetesen, de melyik? Nos, a gázoló nyilvánvalóan nem. Noha meg kellett volna állnia, az nehezen elképzelhető, hogy akit 130 km/h- val elüt egy autó, azon marad bármi megmenteni való, főleg orvosi eszközök és szakértelem hiányában. A lány barátja- nos ő megmenthette és minden bizonnyal meg is mentette volna, ha... ha nem a lány maga zárta volna be őt az autóba. Ezt a részletet egyébként más internetes portálokkal ellentétben a Zindex a szokásos elkenős- maszatolós módon írja le: „…a nő kipattant az autóból, és gyalog indult tovább, a párja a saját autója fogságába esett.”(kiemelés tőlem)

Hmm… így megfogalmazva egyből nem egy felelőtlen Barack Kisasszony (Missz Pícs) magatartás jut az olvasó eszébe, hanem Stephen King Christine nevű Caddillac-je, mely autó az ismert regényben öntudatra ébred és mindenféle gonosz dolgot művel. Az autó tehát fogságba ejtette az egyetlen férfit, aki meg tudta volna menteni a nőt a saját ostobaságától, senki nem tehet semmiről, áldozat felmentve, minden rendben!

 

Biztos?

 

hp.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://perszeusz.blog.hu/api/trackback/id/tr8914535340

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Cserbenhagyás 2019.03.08. 01:37:39

A cserbenhagyás, valamint a segítségnyújtás elmulasztása bűncselekményt a legtöbben nem értelmezik jól, gyakran keverik a két bűncselekményt, holott óriási különbség van a két bűncselekmény között. A mai bejegyzésben a cserbenhagyás bűncselekmény elemz…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása