Perszeusz

Medúsza feje levágva, Androméda királylány megmentve

Rasszista, szexista, nőgyűlölő

2017. július 22. 10:17 - Ulomenen

- nem, nem egy fehér férfi, ez egy néger nő....

 

"Varázs-üttön megállok,
ordas társam mind habos;
mosolyogni próbálok."

József Attila

 

Vajon mennyire határozza meg a gondolkodásunkat, politikai irányultságunkat a családi és szociális háttér, vagy a bőrszín? Kötelező felvenni a ránk erőltetett elnyomott áldozat szerepét, vagy van más választásunk is?

Attól a pillanattól számítunk felnőtt embernek, amikor felismerjük, hogy az életünkért további alakulásáért, a meghozandó döntéseinkért mi és csakis mi vagyunk a felelősek. Akkor tudunk változtatni az életünkön, ha az árral való sodródás helyett mi magunk szabunk irányt a jövőnknek.

A Prager University videójában egy fiatal amerikai néger nő, Antonia Okafor beszél arról, hogyan kezdte el a saját gondolatai mentén élni az életét, és hogy a barátai mennyire támogatták őt ebben.

 

A videóhoz készítettem magyar feliratot, a "Beállítások" ikonra (kis fogaskerék), majd a "Feliratok" szövegre kattintva egy legördülő menüből lehet kiválasztani a magyar nyelvet.

Jó szórakozást!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://perszeusz.blog.hu/api/trackback/id/tr212680115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása