Perszeusz

Medúsza feje levágva, Androméda királylány megmentve

Aki mondja másra

2017. március 30. 23:30 - Ulomenen

- avagy hogyan korlátozza a nőket a feminizmus

 

"Elindulnék én a fények útján,
de folyton lekapcsolják, ó, a lámpát.
Egy út van előttem,
melyiket válasszam?
Csak egy út van előttem,
melyiket válasszam?"

Beatrice

A feministák állandó mantrája, hogy az a sokszor emlegetett "patriarchátus"  elnyomja a nőket. Kényszeríti őket bizonyos dolgokra, mint a feleséggé válás, gyerekszülés, miközben megvonja tőlük a lehetőséget, hogy a saját vágyaiknak megfelelően éljenek. Hogy ez miért ostobaság, most nem fejtem ki. Érdemes azonban rámutatni arra, hogy feministák éppen azt csinálják a nőkkel, amit ők akarnak mindenáron a láthatatlan nőelnyomás nyakába varrni: presszionálják őket egy bizonyos, a saját ideológiai érdeküknek megfelelő irányba, függetlenül attól, hogy valójában ez az irány jó- e a nőknek, vagy sem. 

A nők többségének természetes vágya  a család és a gyermekszülés, a munka és karrier viszont csak sokadik a fontossági sorrendben. Persze mindenki eldöntheti szabadon, mi az, ami az ő számára a legfontosabb, ám ironikus módon a feminizmusnak éppen az a célja, hogy a nők ezt mégse dönthessék el kényükre- kedvükre. Csakis akkor érezhessék magukat modern, felvilágosult, független, stb. tehát nem megvetésre méltó nőnek, ha önmagukat és a karriert választják a család helyett. Ahogy a feminizmus egyik ősanyja, Simon de Beauvoire mondta: „Egyetlen nőt sem szabad felhatalmazni arra, hogy otthon maradjon gyermeket nevelni... Azért nem szabad ilyen választás elé állítani a nőket, mert ha van ilyen alternatíva, túl sok nő fogja választani..."

A Prager University videójában Tammy Bruce, korábban a Nemzeti Szövetség a Nőkért (National Organization for Women) igazgatótanácsának tagja, beszél arról, miért hibáznak a nők, ha a feminizmus az útmutatójuk az életükhöz.

A videóhoz készítettem magyar feliratot, a "Beállítások" ikonra (kis fogaskerék), majd a "Feliratok" szövegre kattintva egy legördülő menüből lehet kiválasztani a magyar nyelvet.

Jó szórakozást!

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://perszeusz.blog.hu/api/trackback/id/tr1812389533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása