Perszeusz

Medúsza feje levágva, Androméda királylány megmentve

Tüncizni csak okosan, szépen...

2017. március 17. 18:00 - Ulomenen

"Hát egyszer a trombitákat
Elkezdik harsogtatni,
A dobokat és flótákat
Nagy lármával kongatni;"

Homérosz: Batrachomiomachia

 

Nőnap alkalmából egy maroknyi feminista tüntetett síppal- dobbal az Astorián március 8-án este. A főleg külföldiekből álló csoport magyar szervezői az interneten közkinccsé tették sajtóközleményüket, melyben kifejtették, miért is tiltakoznak. Cserébe én meg kifejtem, miért ostobaság az egész.

 

“Miért sztrájkolunk? Azért vonulunk, hogy felemeljük a hangunkat:

Először is, sztrájkolni az tud, aki dolgozik. Aki kimegy az Astoriára hőbörögni, többségében külföldi résztvevőkkel, az nem sztrájkol (bár sejthetően pénzt kap érte).

 

1.  A nők döntési szabadságáért: Minden nőnek legyen lehetősége a saját testéről dönteni. Arról, hogy hogy nézünk ki, hogy miben leljük örömünket, és HA szeretnénk, MIKOR szeretnénk gyereket. Többek között ehhez hasonló döntéseket hozni a saját testünkről. Együtt törekszünk felépíteni a beleegyezés és önrendelkezés kultúráját.
A mi testünk a mi döntésünk!.

Magyarországon ugye igencsak megengedő módon van értelmezve az abortusztörvény. Esetleg Lengyel- vagy Íroszágban kéne próbálkozni ez ügyben…  Egy nő nyugodtan szeressen önállóan gyereket, akkor, amikor ő akar. Aztán ugyanez a nő nyugodtan foganjon meg önállóan. Ha esetleg nem sikerült és mégiscsak rá kell fanyalodnia egy férfire, akkor fogadja el, hogy annak is van beleszólása a dologba.

 

2. A gazdasági önrendelkezésért: Követeljük az egyetemes alapjövedelmet, hogy a nők szegénységtől, bizonytalanságtól, és férfiaktól való gazdasági függéstől mentesen tudjanak élni.
Követeljük az egyenlő fizetést az egyenlő munkáért! Ne legyen többé ingyen házimunka és kihasználás! Szorgalmazzuk, hogy az állam segítse a szegény nőket ahelyett, hogy elveszi a gyermekét!

Hm… ezek szerint csak a nőknek járna ez az egyetemes alapjövedelem… Úgy, hogy nem dolgoznak. Ettől függetlenül, pontosan ki is teremtené ezt elő? Mert az nem kevés pénz ám! Monnyuk a dolgozó férfiak? L’oreál, mert megérdemlem…

Továbbá minden nő kapjon a házimunkáért fizetést a férjétől, mint egy jó cseléd. Ha egyedül él, akkor meg gondolom az államtól, nehogy már ingyen mossa a saját szennyesét. Ha egy nő lecsúszott, alkoholista munkanélküli, akkor meg kapjon még több pénzt az államtól, ahelyett, hogy normálisabb környezetbe vinnék a gyerekét. Így igazságos.

 

3. A meglévő jogi eszközökért: követeljük az azonnali ratifikálását az Isztambuli Egyezménynek, ami a nők elleni erőszak, és a családon belüli erőszak megelőzésének és leküzdésének érdekében született.

Jó- jó, ezt már tudjuk. Az IE ratifikálás azonnal megszüntetné az erőszakot, mint ahogy az Autóbalesetek Elleni Egyezmény aláírása is egyből megszüntetné az autóbaleseteket. Ez nyilvánvaló.

 

4.Reproduktív jogok: Követeljük az ingyenes és biztonságos abortuszt, elérést a megfizethető fogamzásgátláshoz, teljes elérést a sürgősségi fogamzásgátláshoz (esemény utáni tabletta), és egyetemes szexuális felvilágosítást.
Megfelelő orvosi kezeléshez való hozzáférést kell biztosítani szegény és hajléktalan nőknek, akiket elhanyagolt az állam.

Nem kis zavar van itt a fejekben, kérem. Mert ugye a reproduktív jog az a szaporodáshoz kapcsolódó jog, az abortusz meg esemény utáni meg ugye pont a szaporodás ellen lett kitalálva…

Meglehetős fogalomzavar az egyenlőség nevében női reprodukciós jogokat követelni, miközben a nőknek a férfiakkal szemben a hatályos törvények által biztosított többletjogaik vannak e téren. No, és már megint a szegény hajléktalan nők, akik amúgy négyszer annyian vannak, mint a hajléktalan férfiak, így létszámuknál fogva több figyelmet érdemelnek. Ja, nem. Fordítva…

 

5. Az oktatásért: Követeljük a sokszínű oktatást az óvodától az egyetemig. Azt akarjuk, hogy a közoktatási rendszer és a dolgozói legyenek befogadók az LMBTQI emberekkel, segítsék elő a kritikus gondolkodást, és váljanak kulcsfontosságú elemévé a megfélemlítés, szexizmus, rasszizmus, és nemi erőszak megelőzésének.

Valóban sürgető probléma, a betűtészta- emberek oly tömegben özönlik el az utcákat, hogy lépni sem lehet tőlük, és mindegyiket ott helyben kirekesztik és elnyomják… Azt meg külön fontosnak érzem, hogy már az óvodában szexről tanuljanak a kicsik, lehetőleg hangsúlyozva a meleg, leszbikus, transz, queer meg mindenféle verziókat, amiket hallva bizonnyal harmonikusabb fog fejlődni az eljövendő generáció.

 

Azért vonulunk, hogy felemeljük a hangunkat:

1. A rasszizmus ellen: Nemet mondunk a nők bőrszín alapján történő intézményes elnyomására és megkülönböztetésére, külön kihangsúlyozva a roma lányokat és nőket.

A férfiak bőrszín alapján történő elnyomása az ugye nem baj. Ismét csak az egyenlőség jegyében, természetesen. És mi ez a megkülönböztetése a cigány nőknek? Az avar, tadzsik, tasmán és gepida női kisebbségek érdeke, az smafu? Egyébként az a gyanúm, ha egy magyar férfinek vagy nőnek választania kéne, hogy 5-6 cigány nővel, vagy ugyanennyi cigány férfivel fusson össze éjszaka az utcán, nagyjából tízből tízszer az előbbit választaná…

 

2. A határok ellen: Minden nő rasszra, vallásra, és állampolgárságra való tekintet nélkül képes kellene legyen egyesülni a jogainkért való harcban. Követeljük a mozgás szabadságát és a menedékjogot! Tiltakozunk a rendőri és állami erőszak ellen a határon, és a menekülttáborokban egyaránt! Nemet mondunk a kitoloncolásra! Lebontjuk a kerítést! Az összetartó nőket sose lehet legyőzni!

Itt kezdem el vakarni a fejem. A nők egyesülési képességét miért az államtól kell követelni? Maguktól nem megy? Hogyan lehet megadni valakinek egy hiányzó képességet?

Amúgy az EU-n belül meg mindenki oda megy, ahova csak akar. Igen, még a nők is, őket mondjuk köztudottan a határ mindkét oldalán rutinszerűen megerőszakolják az unatkozó határőrök, de hát valamit valamiért.

 

3. A fasizmus ellen: Nem fog elhallgattatni minket a médiából áradó hangos fasiszta nyelvezet, a határ ellenőrzési rendszer, és a bevándorló ellenes politika. Itt vagyunk, hogy ellenálljunk! Nem hagyjuk a fasisztáknak, hogy utcára vonuljanak!

Roppantul kíváncsi vagyok, hogyan nem hagyják a külföldi sztrájkoló hölgyek, hogy a fasiszták (akikből 10 millió van Magyarországon, ezt már Rákosi elvtárs is megmondta), az utcára vonuljanak? Egyébként így, a nem hagyás előtt, hol, merre vonulnak a fasiszták? én sajnos nem igazán látom őket, persze lehet, hogy egy jó kis érzékenyítőtábor segítene a vakságomon. Meg a süketségemen, mert a fasiszta nyelvezetet sem igen hallom. Persze lehet, hogy egy- két szappanreklám elkerülte a figyelmemet…

 

4. A transzfóbia ellen: Minden nőnek – a születéskor kijelölt nemére való tekintet nélkül – össze kell fogni! A mi feminizmusunk mindig transz-feminizmus!

Ejnye. Hiszen akkor én is nő vagyok. Jövök is, hogy az általam kiválasztott igazinő vonulók (csak akad egypár fiatal és csinos) a keblükre öleljenek, mint harcostársat. Ha az ölelés elég jól sikerül, azt is megengedem, hogy a nyilvánosságtól távol bevezessenek a leszbikus szex örömeibe- testi adottságaim révén ez némiképp rendhagyó leszbikus szex lesz, dehát ilyen  dolog csak nem fogja őket zavarni, ha igazán progresszívek…

 

5. Az erőszak ellen: A nőgyilkosságok (többszáz nőt gyilkolnak meg naponta) és a szétterjedt nemi erőszak kultúrája (több ezer nő van kitéve szexuális zaklatásnak) nyomán gyakorolni fogjuk a jogunkat az önvédelemre! A mi testünk nem a ti harcteretek! Követeljük vissza a testünket és a bátorságot, hogy megvédjük az életünket!

Úgy érzem, itt, a bátorság követelésével sikerült feltenni a koronát erre a remek irományra. Már csak azt kell eldönteni, kitől is kell a nőknek követelni a bátorságot, és milyen formában szeretnék azt megkapni? Postai úton? Emailben? Vagy netán az univerzális, minden elnyomás- bibire jó pénz formájában?

Szegény, szegény Magyarország, ahol többszáz nőt gyilkolnak meg naponta. Hogy ezek az elnyomó fasiszta férfiak milyen tevékenyek??!! A sok utcára vonulás közben még erre is van idejük, nem is szólva a nemi erőszak kultúrájának építéséről, ami nyilvánvalóan a legégetőbb problémák egyike. Hiszen mindenhonnan az folyik, hogy nőket erőszakolni jó és szabad, mindez természetesen fasiszta nyelvezettel.

Amúgy nem, nem szabad nőket erőszakolni. Baromságokért az utcára menni külföldi fizetett aktivistákkal viszont láthatóan igen.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://perszeusz.blog.hu/api/trackback/id/tr5512346031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása